Bozgüney Şofben Servisi

Adana Genel Servisi

Şofben Termosifon Tamir Bakım Servisi

Şofben Servisi
Sıcak su ihtiyacını karşılama adına günün 24 saati kullanılabilen şofbenler elbette bu yoğun kullanım neticesinde bir bakım isteyecektir. Yıllık bakımları yapıldığında ise uzun vadede sorun yaratmayacaktır.
Şofbenler konusunda pek çok arıza kaydı ile karşılaşıyoruz. Bu arızaların bir kısmı nispeten küçük olsa da bir kısmı daha teknik detay gerektiren sorunlar olabiliyor. Sebebi her ne olursa olsun cihazınızda bir olumsuzluk görülüyor ise küçük büyük demeden sizlere uzman ekibimiz ile yardımcı oluyoruz.
 
Şofben Soğuk Su Akıtıyor
Şofbenin Işığı Yanıyor Ama Isıtmıyor
Şofbenim Suyu Az Isıtıyor
Şofbenim Sigorta Attırıyor.
 
 Eğer şofbeniniz sigorta attırıyorsa, sebebi aşağıdakilerden birisi olabilir. Söz konusu elektrik olduğundan bu işlemi profesyonel kişilere bırakmanız oldukça önemlidir.
 
1) Akım taşıyan kablolarda kısa devre olmuş olabilir.
2) Rezinstansta kısa devre vardır

Termosifon  Servisi

Adana’da markası ne olursa olsun, her türlü termosifon arızasını tespit edip garantili bir şekilde servis hizmetini vermekteyiz
Termosifonlarınızda su kaçağı,boru tıkanıklığı sızdırma gibi problemleri pratik olarak uzman ekibimiz yerinde tamir ediyor ve uzun süre problem yaşamamanız için hassas parçaların değişiminde ve cihaz kullanımı hakkında sizlere detaylı teknik bilgi aktarıyoruz.
Eskimiş bir termosifon kullanımı kullanıcı içinde zorluk olacaktır sıcak suyun yarıda kesilmesi az su akması gibi problemlerin önüne kısa sürede geçerek sıkıntıdan kurtulabilirsiniz.

Termosifonun Aşırı ısınması:

Eğer termosifona kadar elektrik geliyorsa termosifonun güç ışığı yanıyor olmalıdır.
Termosifon ürünlerinde   “emniyet termostatı”, “enerji kesici” gibi emniyet sistemleri mevcuttur. Bazen sıcaklık istenilen değerin veya izin verilen değerin üzerine çıkabilir. Böyle durumda emniyet termostatı elektrik devresini keserek termosifonu çalışmaz hale getirir.
Çünkü su çok fazla kaynadıkça içerideki basınç artar. Termosifon patlayabilir. Bunu önlemek için emniyet termostatı devreye girerek elektriği kesmiş olabilir.
 
Termosifonun su akıtma sebebi birkaç tane olabilir.
 
Termosifon sıcak su ve soğuk su bağlantısı gevşemiş veya tam sıkılmamış olabilir. Eğer su bağlantı noktalarından geliyorsa, sıkılarak giderilebilir.
Termosifon emniyet ventili su akıtıyor olabilir. Eğer emniyet ventili su akıtıyorsa termosifon yüksek basınç altında demektir. Bir süreliğine akıtıp duruyorsa görevini yapıyor demektir. Eğer devamlı akıtıyorsa; ya emniyet ventili bozulmuş, ya da termosifon devamlı yüksek basınç altında olduğundan su tutmuyordur. Bunun için termosifon altına basınç düşürücü regülatör takarak basınç düşürülmelidir.
Son seçenek ise; termosifonun kazanı çürümüş ve delinmiş olabilir. Bunun tamiri pek mümkün değilse yeni bir termosifon almanız gerekmektedir

Termosifon  Montajı

Montaj yapmadan önce termosifon kutusundan dikkatlice çıkartılır:Montaj seti kontrol edilerek, montaj kitapçığı okunmalıdır.
Montaj yapılacak yerin uygunluğu kontrol edilir: Montajın sağlam olabilmesi için duvarın taşıyıcı özelliği kontrol edilmelidir.
Termosifon askıya monte edilir:
Emniyet ventili ve T bağlantısının takılır
6 amperli C otomat ile sigorta kutusunun monte edilir

 

 

Sayfamızı Paylaşın